Ett första utkast

Jag tänkte jag skulle ha någon slags sida. Så jag kan ventilera lite vad som pågår och sker. Kanske möjligtvis är någon dessutom intresserad.

Första ämnet får vara: Det finns ingenting som att slösa tid. Tid finns bara, vad vi gör med den leder ändå alltid till något annat. Handlingen förs framåt i alla fall, ibland bara känns det inte så. Se där, då var stress borta.

Livet är fullt av medicinska ämnen, lek med hästar, lektioner med fantastiska elever, jobb på fysioterapeutmottagning, jobb på mataffären. Vänner och familj kläms in där också, annars hade jag gått under för länge sen. Igår provade jag också på något nytt, jag fick testa ett pass med Stockholm Movement, ett pass utifrån Ido Portals filosofi. Det var riktigt fräckt! Funktion; styrka, smidighet och balans. Vi går inte och tränar, vi rör oss alltid. Åtminstone borde vi det. Vi följer och leder varandra, alltid. Det finns alltid utvecklingspotential (jag har hur mycket som helst, ju lägre nivå vi börjar på, desto mer utvecklingspotential! Tjoho!). Jag var nästan stum av exaltation efteråt. Det ska bli kul att utforska detta mer, har googlat och youtubat lite, men måste vara lite mer hands on, uppleva IRL, måste träna mer. Så slås jag än en gång hur mycket inspirerande och fantastiska människor det finns som jag träffar och inte har träffat än! Då gör det inget att jag blir görförkyld efteråt.

På tal om fantastiska människor och att bli exalterad. Att sitta på föreläsningar med överläkare och fysioterapeuter från Karolinska sjukhuset; lära sig om neurologi, kirurgi, ortopedi, amputationer och allt var det är. Tänk att vi kan anpassa oss så ohyggligt. Kroppen är en fantastisk grej. Men ibland kan även fantastiska grejer gå fruktansvärt fel. Att få lyssna till någon vars verklighet handlar om att försöka rädda livet på människor med dödliga sjukdomar ger perspektiv. Jag önskar vi kunde uppskatta oss själva lite mer. Kroppen är mer än den ser ut, den är mer än ett skal, mer än ett verktyg, mer än organ, skelett, muskler, senor och ledkapslar. Den är komplex och så sammansvetsad med allt den innehåller; hjärna, inre organ, nervsystem, hjärta, hud. Tankar. Vi har så otroligt mycket makt över oss själva. Vi har ansvar, men inte kontroll.

Jag hoppas verkligen att min röst kommer tillbaka väldigt snart. Imorgon är det föreläsningar om pneumoni och hjärtsjukdomar, det vill jag inte missa! En bra föreläsning är som en drog. Ofta vill jag inte att de ska ta slut, om det inte är efter lunch vill säga. Föreläsningar efter lunch är djävulens påfund. I helgen händer massor av saker, jag vill gärna komma iväg och träffa mina brorsbarn ❤ Dessutom har jag två intressanta lektioner att ge, med en som jag bara har haft en gång tidigare och en helt ny! Det ger alltid lite nervpirr. Jag kommer säkert lära mig massa nytt, som vanligt. Ska kanske smyga in lite Movement där någonstans. Om inte annat vore det trevligt att vara frisk så jag slipper sjukanmäla mig från passet på mataffären! Mest av allt, jag saknar mina hästar!

Men som sagt, tid slösar jag aldrig, inte ens när jag är förkyld. Det blir bara ändringar i planen. Som vi ändå aldrig har kontroll över 🙂

2 reaktioner till “Ett första utkast

  1. Finaste Serena – det kommer bli en fröjd att få följa dina briljanta tankar här på webben!
    Du är bäst på att vara du, och du kommer gå långt. Du måste bara bli frisk från förkylningen först.
    Kram! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: