Massage och allt annat

Vad har hänt?

Massagekurs!

Trump!

Snö!

Sirius!

Jupiter!

Gai-Jin!

Tentor!

Stockholm Movement!

30års-fest!

Morfar Ginko!

Praktik!

Jobb!

Sagt upp mig från jobb!
Detta är bara utvalda delar av anledningen till att jag inte hunnit skriva något i bloggen (eller städa mitt hus för den delen…). Det härliga är också att det mesta i listan har hänt samtidigt, jag har gått massagekurs och tränat med Stockholm Movement samtidigt som jag tog ett glas vin på Morfar Ginko, samtidigt som jag påbörjade praktiken på Danderyds sjukhus. Däremellan drabbades jag av stora insikter i min träning med hästarna, strax innan gjordes två stora tentor efter varandra. Mitt emellan dessa tentor någon gång var jag på 30årsfest och dansade rumpan av mig. Samtidigt har jag lektioner och bokar in ny kurs. I denna sörja så finner jag mig själv på tåget som står still på grund av snökaos sväljandes en kräkreflex till följd av att jag får veta att Trump blir USAs nästa president. Jag höll mig från att kräkas men grät istället när någon på tåget spelade upp Trumps tal på telefonen. Anywho.
Massagekurs

Äntligen fick jag smaka frukterna av att ha jobbat som en gris i somras! Jag hade äntligen råd att gå massagekursen hos Friskvårdsgruppen. Förra helgen och måndag- samt tisdagkväll tillbringades på ett hotell i Fruängen för att utveckla min massagekompetens. Jag trodde jag skulle må sämre än jag gjorde av så mycket massage, så det var positivt! Ännu mer positivt är att kursen var fantastiskt bra!

 

Varför vill jag massera då? Jag ska ju inte jobba som massör… Men jag vill utveckla min känsla, kunna känna igen olika strukturer, hur de mår och därmed också kunna påverka en annan människas välmående. Massage kan alltså både användas som diagnostiskt verktyg, men även som en del av behandling. Förutom allt det här är det ju fantastiskt i sig att kunna erbjuda någon massage och faktiskt ha lite koll på vad man gör. Beröring har så starka effekter, både ute i vävnaden som faktiskt berörs, hela vägen in till limbiska systemen i hjärnan. En bra massage kan skapa tilltro och trygghet som inget samtal i världen kan uppnå på samma korta tid (en dålig massage kan samtidigt rasera allt…).
Ju mer jag lär mig och förstår (framför allt ju mer jag inser att jag inte förstår), desto mer fascinerad blir jag av kroppen. Att få utbildning i att känna och därmed läsa av denna biologiska apparat, både genom skolan och den här tilläggsutbildningen, ger en praktisk och verklig upplevelse av det jag läser i böcker eller ser och hör om. Nu väntar 20 stycken helkroppsmassager innan jag är klar med utbildningen. Jag ser fram emot dem med lite skräckblandad förtjusning, då insikten säger mig att utbildning och färdighetsträning kräver misstag. Samtidigt vill jag inget hellre än att komma igång och massera och därmed få lära mera! En liten förfrågan efter massageoffer på Facebook resulterade i en anstormning av frivilliga, så det blev ett ganska roligt administrationsprojekt att försöka hitta tid som passar alla, en process som håller på just nu! En positiv följdeffekt blev också att jag tvingades reda upp mitt liv i jakt efter lediga luckor i schemat där jag kan lägga in massagetimmar…
Det måste erkännas att massagekursen ändå fick in mig på friskvårdsspåret igen. Kanske ska jag använda min fysioterapeutkompetens i företaget, hjälpa människor med inriktning på häst (inte möjligtvis bara hästmänniskor i och för sig, jag tror att hästen kan hjälpa även annat ”vanligt” folk) att få en mer funktionell och välmående kropp och psyke. Samtidigt kanske utbilda mig ännu mer på häst och få ett helhetsperspektiv på ekipaget. Använda rörelse (Movement, yeah!), ridlektioner, massage och annat jag snappar upp på vägen för att få glada, välmående människor och hästar i den utveckling de själva vill ha och behöver. Men om några veckor kanske jag är inne på något annat spår, igen (ett tag skulle jag ju bli psykoterapeut också. Just det, det var ju under psykologikursen det ja…)

Ibland har man tur att ha världens bästa syster boendes i Ropsten som man kan sova över hos när snökaoset tar död på tågtrafiken hem ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: