Nostalgi, ramar, kunskap, frihet

Facebook levererade ett minne för fyra år sedan häromdagen 

Förutom att bilden är väldigt rolig (jag var så ivrig att prova den nya gräsklipparen att jag sprang ut i ulltofflor, lyckan tycker jag ändå lyser igenom ganska bra 😂), så gjorde min kära vän Sophie mig uppmärksam på vilken definierad deltoideus och triceps jag hade (om vi är nördiga? Nej inte alls 😅). För fyra år sedan när bilden togs jobbade jag heltid med hästarna, stegräknaren snittade 27 000 steg per dag och jag rörde mig naturligt, för funktion. Att röra sig var inget självändamål, det var bara vardag. 

Jag ser tillbaka på den tiden med ett mått av avund. Det finns en önskan i mig att gå tillbaka till det livet jag hade då, tänk om jag dessutom hade vetat vad jag vet nu! Förstått varför jag fick ont i knät, känt min kropp som jag gör nu. Vilken möjlighet det hade gett mig att lära känna den ännu bättre, att genom att röra mig mer mångsidigt bli bättre på mitt jobb, att träna hästar och människor. Tänk att på fulltid kunnat blanda jobbet med Movement! 

Då inser jag, att om jag inte börjat plugga så hade jag inte vetat det jag vet nu, jag hade inte lärt mig det jag kommer lära mig idag, imorgon och för resten av min framtid. Visst finns det ibland en frustration i mig att tvingas vara stilla, att ingå i ett system, en ram, ett ekorrhjul. Visst har jag ibland panik och vill ta mig ut. 

Men jag ångrar ingenting. För alla val jag gjort har gett mig möjligheter jag aldrig kunnat drömma om. Tänk alla diskussioner jag haft och kommer att ha, alla inspirerande möten. Alla böcker jag läst och kommer att läsa. Jag måste inse att jag ibland måste acceptera att vara inramad, i ett system, för att bli friare. Begränsningar skapar möjligheter, för de tvingar oss att ta alternativa vägar. 

Snart är sommaren här. Då jag får en paus att bryta mig ut, spränga ramarna. Kanske är det just därför dessa tankar dyker upp, snart är det paus. Men jag vet att jag kommer sakna studierna, mötena och samtalen som ramarna ger mig. Men efter sommaren är det ju ändå nästan ett år till, så det finns mycket att se fram emot! 🌸☀️🤸‍♀️🐴

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: