Första intrycket av Ido Portal

Första dagen av workshopen Motion över. Jag tycker inte Ido verkar läskig alls (haha). Jag förstod vad han sa och jag kunde förstå att det var saker han sa, som jag kommer förstå på ett annat sätt i framtiden, när jag vet att jag vet mindre än jag tror att jag vet nu. 😅

Du är din ryggrad. Ditt nervsystem, din märg, direktkontakt med hjärnan. Hur bra är du på att röra din ryggrad? 

Använd två motsatta idéer, bruka dem mot varandra. På så sätt kan jag ifrågasätta mig själv och inte riskera att jag hamnar för långt ut mot någon extrem. 

Idag är det inte poppis att vara generell, att ha generell kunskap om mycket. Vi vill ha specialister. Men vi behöver båda! 

Fail until you fail to fail. Leta inte efter framgång, leta efter vart du börjar misslyckas, jobba där. 

Don’t share your shit with others, they have their own shit to deal with. So you’re tired, you don’t have to share that! (En favorit haha) 

Innovera eller syntetisera? Vi syntetiserar (ja jäklar vad jag syntetiserar, hela tiden!!)

Spiralmönster genom kroppen. Gjorde feta grejer idag! 

Vad är koordination? I rörelse alltså. Ipsi vs kontra! Get rid of the glitch inbetween. Övergångar! Jag kan fortsätta tjata om vikten av övergångar i evighet, dessa transitions återkommer ständigt. Oavsett om jag är instruerar, är på kurs i frihetsdressyr, akademisk ridkonst, på movement, what ever! 

Principer vs tekniker. Vi behöver båda. Innehåll vs behållare. Principer för att förstå det hela och ge möjlighet till kreativitet. Tekniker för att förfina, skapa detaljerad förståelse. Mm mm. 

Allt detta nonsens är taget helt fritt från min hjärna idag, mina anteckningar är säkert mycket bättre än vad jag kan hitta på så här på bussen på vägen hem. Planen är att göra något vettigt inlägg senare när allt är över. Jag kan åtminstone säga att jag verkligen ser fram emot morgondagen! 

Imorse var jag jättenervös. Vilket gör att jag blir som gelé och gäspar som en idiot. Men så fort vi satte igång släppte den och jag var där och då, ‘in the moment’. Så feta grejer jag får vara med om. 

Hej svejs! ❤️🤸‍♀️🐒

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: