Creative Movement Tools del 2

Dag två, fortsättning på dag ett som du kan läsa om här.

Idag var som sagt fortsättning på igår. Vi använde vår redan förvärvade kunskap och färdigheter, la till nya sekvenser och integrerade. Vi går igenom en process som egentligen är kanske månader lång, på bara en helg. Men att först mötas av en isolerad rörelsesekvens som känns helt omöjlig att utföra, till att ett par timmar senare ha integrerat denna rörelsesekvens med flera andra och dessutom själv komponera ihop de olika delarna med flödande övergångar. We are all dancers. Att möta sina utmaningar, bli nyfiken på dem och GÖRA kan leda till fantastiska saker. Något jag lär mig om och om igen när jag går på Movementklasser och workshops, en läxa som tål att upprepas och appliceras på allt i livet!

The power of imagination. När vi fastnar i det tekniska och att känna inåt, använd fantasin och se dig själv göra rörelserna, eller lägg till ett fantasiföremål att röra dig runt.

Och igen, restriktioner ger oss frihet, ger oss kreativitet och upptäckt av för oss nya saker. Också en läxa att applicera på mycket i livet och som jag skrivit mycket om i tidigare inlägg.

Shai Faran är en otroligt pedagogisk lärare som får en att känna sig trygg och avslappnad, utan att tappa fokus och fortsätta göra sitt bästa. Hennes sätt att använda musiken var helt perfekt! Hon fick oss att utföra supersvåra rörelsesekvenser – integrerat och improviserat (med regler ofc 😉) samtidigt som musiken gjorde oss exalterade och studsande – varför sära på teknik och rörelseglädje?! Så bra och satan så svårt!

Nu är mitt nervsystem trött och samtidigt har det det liksom levlat upp, jag känner mer. Under två dagar har jag ökat min medvetenhet om min egen kapacitet enormt, det finns så mycket där inne – hos oss alla – som bara inte hittar någon bra väg ut. Movement är en plattform för det 👌🏻🐒

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: