Back

Föreläsning: Tillsammans i rörelse – hur vår tolkning av världen påverkar vår rörelse tillsammans – relationen och träningen med hästen

This event has expired

Genom denna föreläsning kommer vi försöka förstå hur hästen (och vi människor) ser på världen och vad det innebär för hästens förmåga och vilja att röra sig tillsammans med oss. Vi kommer dyka ned i begrepp som exteroception, interoception, proprioception och neuroception, begrepp som kan låta abstrakta men som genom denna föreläsning kommer bli konkreta, lättförståeliga och kommer kunna ge förklaringar för både vår relation och träning med hästen. Vi kommer få insikt i vad begreppet perception egentligen innebär och hur det inte kan separeras från de rörelser vi utför. Vad är egentligen förkroppsligad perception och vad är det som driver rörelser, vad är det som gör att rörelser blir som de blir, att vi väljer att inte göra eller att göra en rörelse?

Detta är alltså inte en steg-för-steg-föreläsning om en specifik metod och träningsteknik med hästar. Denna föreläsning syftar istället till att beskriva vad som pågår när vi rör oss tillsammans – i vår relation och i träning – från ett biologiskt perspektiv med nervsystemet i huvudfokus.

Föreläsningen äger rum den 2 mars kl 17.00-19.00. Logga gärna in en stund innan för att kolla så att ljud och bild fungerar innan vi startar! Jag rekommenderar att använda en dator eller annan större skärm om du har möjlighet.

Det kommer vara ett begränsat antal deltagare, först till kvarn gäller!
Uppdatering: FULLBOKAT

Starttid

17:00

2 mars, 2022

Sluttid

19:00

2 mars, 2022

Address

Teams webinarium

Lämna en kommentar