Kurser

Mina kurser innehåller alltid både teori och praktik. För ryttare: föreläsning, rörelseklass och individuella lektioner. För icke-häst-människor: föreläsning och rörelseklass. Jag arrangerar kurser på Grindtorps Gård men åker oftast ut till din anläggning och håller kurs med dig som arrangör.

Heldagskurs eller flerdagarskurs (1-5 dagar)

Upplägg

  • Kursen startar med teori och Rörelse för ryttare, läs mer om rörelseklasser här.
  • Därefter fortsätter vi med enskilda lektioner med häst: Individanpassad lektion
    där vi tränar på det just du och din häst behöver. Från rörelseklassen har vi skaffat oss många verktyg för din egen förståelse och utforskande. Vi har också fått ett gemensamt språk vilket gör det lättare att följa instruktioner och formulera frågor/utmaningar. Lektionerna fokuserar på motivation till rörelse, samspel och medvetenhet. Möjlighet att titta och lära av varandras lektioner.
  • Uppsamling: Möjlighet till reflektioner och frågor som uppkommit under kursen.

Teori och rörelse för ryttare

EwaFanny

En teoretisk genomgång av nervsystemet och rörelse – för människor och hästar tillsammans. Detta följs av rörelse för ryttare där vi får uppleva teorin i praktiken


Temakurs: Optimera inlärning hos häst och ryttare

Klicka här för att läsa mer om denna kurs


Retreat Joy of Movement

Klicka här för att läsa mer om retreat Joy of Movement


Vill du arrangera en kurs med mig? Har du frågor? Du är varmt välkommen att höra av dig!


Vad tycker tidigare deltagare?

FannyMercurius

Fanny: ”Den här kursen var så himla givande för mig och jag tycker jag utvecklats ganska mycket på bara dessa 5 dagar. Jag tycker att kursen var intressant och mycket rolig! Serena tycker jag alltid kom med ett underbart humör och gav alltid ordentligt med beröm vilket gör mig så mycket mer peppad! Kursens innehåll känns viktigt och utvecklande och Serena gjorde det enkelt att förstå. Jag tycker alla borde gå åtminstone en kurs som Serena leder, hennes kurser är otroligt ögonöppnande!!”

EwaKelly

Ewa: ”Den här kursen har ett mkt bra upplägg med 1 timmes teori och därefter 30 min ridning. På teoripasset har vi bland annat fått lära känna vår kropp o hitta centrum (grundning)samt att kunna släppa igenom en rörelse genom hela kroppen utan att blockera rörelsen någonstans. Detta hjälpte mig sedan mycket under ridpasset då jag blev mer följsam och även lätt kunde hitta tillbaka till centrering då jag hamnade ur balans. Ytterligare en sak jag tar med mig från kursen är attSerena har peppat mig så att jag nu vågar lita mycket mer på mig själv o våga testa och därmed också fått en mer följsam häst.Serena är otroligt pedagogisk i sin undervisning och mycket lätt att följa o förstå.Jag har haft en toppenvecka och kan varmt rekommendera denna kurs. Nu ser jag fram emot nästa kurs vecka 33 då vi kommer att fokuserar mer på ridningen.”


Kontakt

Innehar F-skattsedel.
Bankgiro: 5166-4829
Mail: serena_jongren@hotmail.com
Telefon: 0707 48 62 32
Adress: Grindtorps Gård, Åkersberga