Back

Vill du få en rejäl skjuts i utvecklingen tillsammans med din häst? Ta med din häst och kom som veckoelev till Grindtorps Gård i Åkersberga! Jag tar max emot 3 veckoelever per vecka och endast under tre veckor i augusti; v 32, 33 och 34.

Varje dag kommer du få 90 min individanpassad rörelseutbildning för dig där du genom praktiska övningar kommer få större förståelse för olika aspekter av rörelse, din rörelseförmåga, upptäckter som kommer underlätta träningen och relationen med din häst, hästens biomekanik och mycket mer. Att lägga så mycket tid varje dag kommer göra att du får en djupare förståelse som också kan integreras i ditt nervsystem, det enda du behöver är en kropp och viljan att lära! Är det flera veckoelever samma vecka har vi rörelseutbildningen tillsammans så vi kan dra nytta av varandra.

Du kommer också få mellan 1-2 lektioner á 30 min med din häst per dag. Jag möter dig och din häst precis där ni är och jag undervisar ekipage från alla olika ridgrenar. Jag kan till exempel hjälpa er med:

  • Sitsträning: Du vill ha verktyg att träna din sits för ökad följsamhet och kommunikation. Du vill kunna experimentera med vad som händer i din kropp och hur det påverkar din häst och vice versa, även när jag inte är där. Jag jobbar med individanpassad helhetsbild; tankar, känslor, biomekanik, rörelsemönster, kroppsmedvetenhet, motorisk inlärning, stabilitet mm.
  • Det uppstår någon form av motstånd mellan dig och din häst. Jag kan hjälpa till att se vart och varför motstånd sker. Tillsammans hittar vi lösningar för att utveckla relationen och kommunikationen mellan dig och din häst
  • Du vill ha hjälp att uppnå mer rörelsefrihet i dig och din häst
  • Du vill öka din hästs motivation till rörelse
  • Du har ridrädsla. Jag har både personlig erfarenhet och undervisar många ryttare med ridrädsla
  • Du är nyfiken på hur människor och hästar fungerar, både fysiskt och mentalt. Genom min fysioterapeututbildning har jag fått en evidensbaserad utbildning om rörelse, psykologi, psykosomatik, fysiologi mm. Jag har också utbildning i Kognitionsvetenskap hos människa och djur, Hästens sinnen och beteende, Nervsystemets reglering, Rörelse och motivation för hästar samt Movement Culture.
  • Du vill undervisas i grundläggande Akademisk Ridkonst (groundwork, arbete vid hand, longering och ridning) men utan “micro-managing”
  • Du kommunicerar med din häst utan utrustning eller med utrustning

Du kommer även få möjlighet att titta på när jag tränar mina hästar och ev andras lektioner.

Det går också bra att köpa till en lektion (45 min/450 kr) eller rörelseträning (30 min/450 kr, 60 min/675 kr, 90 min/900 kr) om du vill ha mer!

På gården finns box att hyra till din häst. En rasthage finns att tillgå, vid flera hästar delas hagen upp i två, alternativt får hästarna gå i hagen olika tider (om inte hästarna känner varandra förstås). Du tar med eget foder och vattenhink. Vid behov finns grovfoder att köpa. Du sköter mockning (box och hage), fodring, in- och utsläpp av din häst. Hästägareförsäkran skrivs på vid ankomst.

På gården finns också boende för dig att hyra, antingen enklare boende i “Klubbstugan” eller fullutrustat boende i “Stugan”.

Det finns många ridvägar att utforska i anslutning till gården. Åkersberga centrum med affärer och restauranger ligger 10 min bort med bil. Badplats finns på Domarudden, några minuter bort med bil/20 min promenad genom skogen.

Du kan välja mellan att komma 2, 3, 4, eller 5 dagar. Blir platserna fulla kommer jag prioritera de som anmält flest dagar, därefter kommer principen “först till kvarn” att gälla.

Skicka din intresseanmälan genom att fylla i formuläret som du hittar genom att klicka här. Där hittar du också mer detaljerad information och priser. Jag kommer sedan att bekräfta din anmälan via mejl (ibland hamnar mejlen i skräpposten, så håll lite koll där!).

Jag ser fram emot att få djupdyka i att vara i rörelse tillsammans med hästar med dig! Varmt välkommen!

Klicka här för att anmäla dig!