Back

Vill du utöka dina rörelsemöjligheter och få större tillit till din egen förmåga? Jag kan hjälpa till vid både specifika och generella önskemål gällande din rörelseförmåga. Denna tjänst riktar sig både till ryttare och icke-ryttare.

Vem vill träffa mig?

Du vill öka din rörelseförmåga; förbättra koordination, balans, rörlighet, styrka och bli mer funktionell i din vardag. Du vill slippa behöva dra en djup suck av besvikelse över vad du fysiskt klarar av. Eller så tycker du bara att det är roligt att lära dig om dig själv, hur du kan optimera din inlärning och utveckling och ta vara på all den där utvecklingspotentialen du har. Det kan vara så att du dessutom gillar att rida och vill nyttja min kompetens inom det, du vill helt enkelt ge dig förutsättningar för en funktionell sits när du sen hoppar upp på hästryggen.

Du kan vara en rörelsenörd som vill få mer input från en annan rörelsenörd. Du kan vara en soffpotatis. Du kan tävla i en superextremsport eller du kan ha svårt att ta dig upp från golvet. Oavsett är du välkommen till mig!

Hur går det till?

Efter att vi har pratat och kommit fram till vad du är ute efter börjar jag ofta med en övning som är till för att försätta din hjärna närmare ett flowstadie. Det innebär att vi ändrar hur nervsystemet prioriterar sin prestationsförmåga. Från främre cortex där vi resonerar, värderar, analyserar osv till sensomotoriska cortex som optimerar vår rörelseförmåga. När vi närmar oss flow frisätts också substanser som ger smärtlindring, högre prestationsförmåga och som gör oss på gott humör. Fokus ligger utanför oss själva, på uppgiften och omgivningen. 

Beroende på vad ditt mål är och hur du är som person så fortsätter vi med mer specifika övningar som fokuserar på det du behöver. Vi tar korta pauser där vi går tillbaka till främre cortex för att analysera och reflektera. Jag gör allt i min makt för att du ska vara högst delaktig i det vi gör.

Vi försöker maximera effekten av övningen genom att lära oss något av varje repetition och se till att det alltid finns en variabilitet (”repetition utan repetition”). Detta pga att nervsystemet lär sig mer när något är annorlunda än när något alltid är likadant. Problemet sitter ganska sällan i själva vävnaden (även om den är påverkad såklart), utan i att nervsystemet är överbeskyddande och förhindrar kraft och fullt rörelseomfång genom stelhet och ibland smärta. Vår tilltro till vår egen förmåga, vår koordinationsförmåga och att vi inte har gjort tillräckligt mycket varierade rörelser spelar också in. Den här ingången gör att du faktiskt förbättrar din prestation för varje repetition och att det t o m kan kännas lättare för varje repetition. Det visar att vi jobbar med neuroplasticitet! Den utvecklingen går ofattbart fort. Ibland behöver vi såklart göra rena styrkeövningar och då kan varje repetition bli jobbigare (såklart). Men även där kan det vara så att nästa set känns lättare än det första, eller att när du gör samma övning om ett par dagar så har din prestationsförmåga ökat enormt. Detta beror också på neuroplasticiteten. Vill du veta mer om det här, då ska du boka tid med mig.

Jag skriver inte upp något åt dig. Du får skriva själv, vissa tar pauser under tiden och vissa skriver upp efteråt. Anledningen till att jag inte skriver något åt dig är att du inte får ut lika mycket av det. När du själv formulerar så integreras informationen i ditt nervsystem. När jag formulerar blir det bara information.

Vissa kunder vill ha teoretiska, fysiologiska förklaringar på allting och då ger jag det. Vissa kunder vill ha upplevelsebaserad inlärning, det garanterar jag att alla får. Det som varierar är alltså hur mycket vi pratar, och det beror på vad du vill och behöver.

Jag jobbar från ett helhetsperspektiv. Vi jobbar med dina vävnader, din fysiologi, dina erfarenheter, din mentala inställning, dina emotionella reaktioner. Mitt mål är att du ska inse vad du klarar av, jag utsätter dig inte för något jag inte tror att du klarar.

Jag använder min fysioterapeutkompetens och den kunskap jag får genom att vara en del av Movement (Movement Stockholm) för att hjälpa dig att själv hitta större rörelsefrihet.

Pris:

På Grindtorps Gård i Åkersberga: 

  • 30 min: 450 kr inkl moms
  • 60 min: 675 kr inkl moms
  • 90 min: 900 kr inkl moms

Jag åker ut till dig:

  • 30 min 475 kr + reseersättning 35 kr/mil
  • 60 min 700 kr + reseersättning 35 kr/mil
  • 90 min 925 kr + reseersättning 35 kr/mil

Första gången vi ses rekommenderar jag att boka minst 60 minuter. Eventuell avbokning sker senast 24 h före bokad tid, vid senare avbokning debiteras hela priset med undantag vid akut sjukdom.

Du kan läsa mer om mig här